Øvre Eikenut
2 mars 2009 (T2)
9 mai 2006 (T1)

1 times tur på oppmerket/skiltet sti.

Høyde: 239 moh

 

Med på tur:
Ove Johnny (T12), Hanne (T1), Marthe (T1),
Erik (T1) og Ole Ivan (T2)

 

Vis i Google Maps

Bilder fra turene

Tur 1:
Parkeringsplass på Gramstad. Følg ruten mot Dalsnuten. Ta til venstre langs tjernet der stien til Dalsnuten går 2 veier. Stien er godt merket og skiltet. Fantastisk fint vær idag. Og utsikten på toppen var meget bra. Hadde med meg Hanne på 16 mnd i bæremeis. Det gikk veldig greit. Vi brukte ca 25 minutter til toppen. Hanne likte seg godt på toppen. Krøp rundt på toppen. Har hvertfall ikke høydeskrekk. Etter lunsj på toppen gikk turen ned igjen. Brukte mellom 15 og 20 minutter på nedturen. Flott tur med småbarn på ryggen. Ikke særlig krevende, så det er fullt mulig å gå med barn. Turen opp har en stigning på ca 90 høydemeter.

Tur 2:
Dette var en mørketur med hodelykt. Det tar alltid litt lenger tid å gå i mørket. Ikke alltid like lett å se hvor stien gikk. Men siden vi visste hvor vi skulle var det ikke noe problem. Flott utsikt fra toppen i klarværet.

Alternativ rute:
Start fra parkeringen i Holmavika. Kjør fra Sandnes mot Dale. Parkering på venstre side av veien, her er stort informasjonstavle. Følg merket og skiltet sti herfra til Øvre Eikenut. Turen går flatt de første 300m, men så er det bratt videre opp til toppen. Flott tur gjennom skog. Returen kan gå samme vei, eller ned til Gramstad etterpå hvis dere har 2 biler.

Tur info:
Friluftsliv i Sandnes Trykk her