Trodla-Tysdal (Øvre Tysdalsvatnet)
25-26 august 2012

 

Med på tur:
Ove Johnny, Ronny

 

Vis i Google Maps

Bilder fra turen

Parkering i vestenden av vannet. Følg RV13 fra Tau mot Årdal. Sving av mot Sognesand/Nes. Følg veien som går langs elven, ta av mot venstre etter ca 2,5 km, og kjør over bro. Ta til venstre etter broen. Etter ca 2,5 km kommer det en parkeringplass på høyre side. Her er en liten båthavn med molo. Fin plass å sette utpå kajakk.
Vi padlet i rolig tempo og nøt turen. Vi gikk på lang ved Furenes og strakk på beina etter ca 1,5 timer. Vi dorget etter aure mens vi padle, og fikk mange napp. Mye småfisk, men vi beholdt 4 fisker. Vi brukte 5 timer på turen inn til Trodla-Tysdal. Vi padlet på nordsiden av vannet stortsett hele turen. Underveis hadde vi noen små regnbyger, men det gjorde ikke noe. Vi gikk i land et godt stykke for bebyggelsen, og slo opp teltet ca 30 meter fra vannkanten. Her freste vi fisken vi hadde fått i panne, det smakte fortreffelig. Det var ikke nok til å mette 2 sultne karer, så det ble en boks med lapskaus i tillegg. Myggen stakk flittig og mørket seg på, vi trakk derfor inn i teltet, så fort vi hadde spist. Da vi skulle ut for å pusse tennene litt senere lyste jeg rundt teltet med hodelykta og oppdaget noen lysende øyner nede ved kajakkene. Ronny kom også med sin lykt, og vi så kjapt at det var en rev som lusket rundt. Reven ble ikke skremt av lysene og forsynte seg villig av fiskerestene som jeg hadde kastet bak teltet. Reven tasset rundt oss i mange minutter, og Ronny fikk tatt masse bilder. Den var på 1 meters avstand flere ganger. Det var først dagen etterpå at vi ble fortalt av hytteeier at de hadde tamme rever på området. Det var en fin opplevelse uansett.
Dagen etter sto vi opp kl 8, spise frokoste og pakket sammen. Kl 9 var vi i kajakkene igjen. Vi begynte å padle på nordsiden denne dagen også, men det var mer vind og bølger enn dagen før, så etter ca 4 km valgte vi og padle over på den andre siden. Her var det roligere. Vi fisket nesten ikke på turen tilbake, men padle tett opptil land og utforsket hver åpning i fjellet. Vi fant små "Fantahåler" flere steder. Etter ca 3 timer gikk vi i land på en liten strand. Her laget vi et lite bål og tok oss en matbit. Ca kl 14:15 var vi tilbake ved parkeringsplassen. Vi pakket i bilen, før vi testet badetemperaturen. Det ble en forfriskende dukkert.
Flott vann for padling. Vær obs ved vind fra øst (iflg kjentmann). Flott natur og masse fisk i vannet.

Tur info:
Trodla-Tysdal.no