Øvre Toke
31 august - 1 september 2013
2 timer (hver vei).


3 km hver vei

 

Med på tur:
Ove Johnny, Ronny

 

Vis i Google Maps

Bilder fra turen

Parkering ved Drangedal
Denne turen ble tatt litt på sparket. Vi hadde tenkte å padle i Ørsdalsvatnet. Men pga dårlig værmelding kjørte vi Suleskarveien over til Telemark. Vi endte til slutt i Drangedal, og satt kajakkene på vannet.
Øvre Toke er en del av et stort system av innsjøer. Vi snakket med en de innfødte i Drangedal der vi parkerte, og han sa at det er mulig å padle helt til Kragerø.
Vi var sent i gang på grunn av den lange kjøreturen, så vi padle ikke mer en ca 1,5 timer før vi gikk i land på en holme (Heftøya). Her var det tilrettelagt for camping. Vi fikk satt opp teltet før vi tok oss en ny runde i kajakken for å utforske området. Etter dette var det matlaging på prismus og kos rundt bålet.
Dagen etter var det å padle tilbake til bilen. Vi padlet på andre siden av vannet nå, og utforsket alle bukter. Fant en liten elv i enden av vannet som vi prøvde å padle opp, men her var det grunt, så vi kom ikke langt. Vi padlet så mot Drangedal sentrum og under brua og inn i et annet vann (Hoseidvannet) før vi returnerte til bilen og satte turen hjemover.
Flott område med mange muligheter. Vi hadde dessverre for dårlig tid til å utforske området skikkelig. Så her må vi nok tilbake.

Tur info:
Ingen kjent